Perussuomalaisnaisen kantaaottava vaalimainos osui kipeästi feminismin epärehellisyyteen

(Eduskuntavaaliehdokkaan mainos on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua naisten oikeuksista)

Mistä on kyse?

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Laura Jokela, Helsingin vaalipiiristä, julkaisi vaalimainoksenaan puhuttelevan kuvaparin, jossa hän on kuvitteellisesti pukeutunut naisia alistavaan uskonnolliseen symboliin ja kysyy, onko Itä-Helsinki enää suomalainen?

Sanoma on rohkea ja voisi kuvitella kenen tahansa vasemmiston feministin haluavan tehdä samanlainen vahva kannanotto kaikkien naisten oikeuksien puolesta. Olemme saaneet nähdä viime aikoina monia kuvia naisten ja tyttöjen asemasta Afganistanissa ja Iranissa sekä muissa islaminuskoon vahvasti vetoavissa maissa.

Vielä 1960-luvulla – ennen islamia – Iran edusti vaalikuvan vasenta puoliskoa. Nykyään maassa tapetaan naisia, jos he haluavat paljastaa hiuksensa. Kysymys on siitä, millaisia arvoja valtio viestittää kansalaisilleen.

Uhkailua, kansanedustajaehdokkaan häirintää

Jokela alkoi saada heti muslimitaustaisiksi oletetuilta miehiltä sekä naisilta uhkauksia.

Alemmassa viestissä lukee allahu Akbar ja perässä on veitsen kuva.

Mitä sitten islamfundamentalismi tai islaminuskoisista maista tullut kulttuuri on tuonut mukanaan?

Suomessa aika ajoin puhuttaa esimerkiksi tyttöjen ympärileikkaus. THL:n mukaan tietyistä kulttuureista tulevat yhteisöt silpovat tyttöjen ja naisten sukupuolielimiä kulttuurillisista, uskonnollisista ja moraalisista syistä.

https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/maahanmuutto-ja-hyvinvointi/maahanmuuttajien-seksuaali-ja-lisaantymisterveys/tyttojen-ja-naisten-sukuelinten-silpomisen-estaminen/tyttojen-ja-naisten-sukuelinten-silpominen-eli-ymparileikkaus

Lisäksi segregaatiokehitys on jo alkanut Suomessa, minkä seurausta on muiden muassa nopea katujengien nousu. Tätä edesauttaa vieraiden kulttuurien pyrkimys tuoda oma kulttuurinsa suomalaisen tilalle. Esimerkiksi kaikissa kouluissa tietyillä alueilla ei enää puhuta juuri ollenkaan suomea.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b140fa0a-6f07-43e6-989b-c4cbae43b1ee

Jokelan vaalimainoksen teema on hyvin selvä. Siinä pohditaan vahvan symboliikan avulla sitä suuntaa, johon maamme on menossa. Me kaikki tiedämme jo – myös he, jotka väittävät etteivät näe merkkejä – millaisen yhteiskunnan holtiton maahanmuuttopolitiikka tuottaa.

SDP:n Nasima Razmyar kirjoitti elokuussa 2021:

Miksi sanoma muuttuisi mihinkään, jos perussuomalainen tuo saman asian esille ja lisäksi muistuttaa Suomessa tapahtuvasta kehityksestä?

Pitkäaikainen, entinen SDP:n aktiivi, Kamal Jafi tiivistää asian seuraavasti:

Miksi Suomessa pitäisi hyväksyä ääri-islamilaisia tapoja, jossa tyttöjä ja naisia pakotetaan väkivallan uhalla peittämään itsensä miesten katseelta ja himoilta?

Mukafeministien hyökkäys

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaan mainos on vahva kannanotto naisten puolesta.

Siksi tuntuu erikoiselta, miten nopeasti vasemmistoon, liberaaliuteen tai vihreyteen assosioitavia henkilöitä hyökkäsi viestintuojan, eli Jokelan kimppuun. Esimerkiksi paatuneeksi vihervassarisuvakiksi itseään profiilissaan mainostava Jyväskylän vihreiden aktiivi Simo Martinen asettui naisia alistavien tahojen puolelle.

Marttinen voisi kertoa kaikille, miksi on rasistista, kun valkoinen nainen kuvitteellisesti pukee itsensä ylle uskonnollisen naisia alistavan symbolin ja esittää retorisen kysymyksen suomalaisuuden ja islamin uskonnollisen kulttuurin suhteesta?

Erityisesti kuvan oikea puoli – se mitä nyky-Iran edustaa – triggeröi vihervasemmiston feministejä, koska se estää heitä etäännyttämästä itseään mainoksen sanomasta. Olisi mukavampaa kuvitella uskonnollisen väkivallan olevan todellista vain muissa maissa.

Rasismikortti on menneisyyden jäänne.

Kehotan vasemmistoa siirtymään meidän muiden mukana 2020-luvulle, jossa aikuisilta odotetaan kykyä käydä yhteiskunnallista debattia kontekstista irrotetun leimaamisen sijaan.

Jokelan kysymys on oikeutettu, se on myös rohkea.

Huomioidaan sekin, että Martinen leimasi myös Perussuomalaisen nuorison musiikkivideota umpirasistiseksi.

Vaikuttaa, että kyseisellä henkilöllä on vahva ennakkoasenne, jopa viha. Uskon vilpittömästi Marttisen monta kertaa “tsekanneen” videon, mutta hän ei ole vieläkään kertonut, mikä siinä on rasismia:

(Musiikkivideo alkaa osuvasti sanoilla: Tuntuuko, että niskaan tulee pelkkää kuraa)

Kyseessä on vain yksi esimerkki vihreiden ja vasemmiston sekä nykyään Sanna Marinin tavasta leimata perussuomalaisten ulostuloja rasistisiksi ilman kykyä perustella asiaa.

Tämä on iso ongelma Suomessa. Valtakulttuurin alla tapahtuu monenlaista kehitystä, kuten naisten uskonnollista alistamista tai maahanmuuttajataustaisten jengien syntymistä. Tätä kehitystä edesauttavat rasismia huutavat henkilöt, jotka yrittävät tukahduttaa kriittisen julkisen keskustelun dehumanisoimalla.

Esimerkiksi Jokelan kohdalla rasistihuutelijat ajautuvat väistämättä naisen mielipiteen hiljentämään pyrkivien tahojen puolelle, tässä tapauksessa uskonnollisen fundamentalismin. Nämä ihmiset ovat heitä, jotka mahdollistavat jengikulttuurin syntymisen sekä naisten alistamisen, mukaan lukien maahanmuuttajien korkea osuus raiskaustilastoissa.

Perinteinen feminismi on hajonnut moraalisäteilyksi, jossa naiseutta tarkastellaan pelkästään poliittisen välinearvon kautta. Vasemmistofeminismissä puolustetaan vain niitä naisia, jotka suostuvat heitä alistavaan ideologiaan, kuten intersektionaalisuuteen.

Näistä syistä kirjoitus on luontevaa lopettaa Laura Jokelan sloganiin:

“Ota riski, rakastu perussuomalaiseen.”

Author: toinen näkökulma

Kulttuurintutkija, sisällöntuottaja: kiinnostunut politiikasta, ihmisistä ja maailmasta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: